Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Smör el. margarin

100.0 

gram

Filmjölk

5.0 

dl

Jäst färsk

50.0 

gram

Salt

2.0 

tsk

Sirap

0.5 

dl

Linfrön hela

3.0 

msk

Kummin hel

2.0 

tsk

Solrosfrön

2.0 

msk

Bovete krossad

3.0 

msk

Brödkrydda

2.0 

tsk

Havregryn

1.0 

dl

Fullkornsvetemjöl

1.2 

liter

 

Garnering:

 

Sesamfrön

2.0 

msk

Linfrön hela

2.0 

msk

Solrosfrön

1.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 265

Kcal / portion: 4428

GBR (GI) / port: 134

Recept: 4428 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 6%

(Tillagad portion: 1670 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 100.0 gram 16%

Filmjölk 5.0 dl 7%

Jäst färsk 50.0 gram 1%

Salt 2.0 tsk 0%

Sirap 0.5 dl 5%

Linfrön hela 3.0 msk 3%

Kummin hel 2.0 tsk 0%

Solrosfrön 2.0 msk 1%

Bovete krossad 3.0 msk 2%

Brödkrydda 2.0 tsk 0%

Havregryn 1.0 dl 3%

Fullkornsvetemjöl 1.2 liter 54%

 

Garnering:

Sesamfrön 2.0 msk 2%

Linfrön hela 2.0 msk 2%

Solrosfrön 1.0 msk 1%

Ägg 1.0 styck 1%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Smält matfett och häll i filmjölk.
    Värm till fingervarmt (ca 37 grader).

  2. Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan. Tillsätt salt, sirap, linfrön, solrosfrön, bovete, kummin, brödkryddor och havregryn. Låt svälla i ca 5 min.

  3. Blanda ner mjölet och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Strö över ett tunt lager mjöl och låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (ca 30 min).

  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda degen till kakor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt. Lägg över bakduken och låt jäsa i 30 minuter.

  5. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min.
    Låt kakorna svalna under bakduk.

Kockens kommentar

1 sats ger 8 medelstora kakor.

Fler recept inom Bröd

Liknande recept som Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön