Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 265
    
                Kcal / portion: 4428
    
                GBR (GI) / port: 134
Recept: 4428 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Smör el. margarin 100.0 gram 16%
Filmjölk 5.0 dl 7%
Jäst färsk 50.0 gram 1%
Salt 2.0 tsk 0%
Sirap 0.5 dl 5%
Linfrön hela 3.0 msk 3%
Kummin hel 2.0 tsk 0%
Solrosfrön 2.0 msk 1%
Bovete krossad 3.0 msk 2%
Brödkrydda 2.0 tsk 0%
Havregryn 1.0 dl 3%
Fullkornsvetemjöl 1.2 liter 54%
Garnering:
Sesamfrön 2.0 msk 2%
Linfrön hela 2.0 msk 2%
Solrosfrön 1.0 msk 1%
Ägg 1.0 styck 1%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 40 min )
- Smält matfett och häll i filmjölk. 
Värm till fingervarmt (ca 37 grader). - Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan. Tillsätt salt, sirap, linfrön, solrosfrön, bovete, kummin, brödkryddor och havregryn. Låt svälla i ca 5 min.
 - Blanda ner mjölet och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Strö över ett tunt lager mjöl och låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (ca 30 min).
 - Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda degen till kakor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt. Lägg över bakduken och låt jäsa i 30 minuter.
 - Sätt ugnen på 200 grader. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min. 
Låt kakorna svalna under bakduk. 
Kockens kommentar
1 sats ger 8 medelstora kakor.
Fler recept inom Bröd
Liknande recept som Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
- 
                
                  
                
                Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Vallmogifflar eller sesamgifflar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Rosenbröd
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Morotsbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Ört- och vitlöksbröd
Tid: 1 tim 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Små olivfyllda ostmuffins
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Bondbröd
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    