Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 266
    
                Kcal / portion: 3851
    
                GBR (GI) / port: 276
Recept: 3851 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör el. margarin 100.0 gram 19%
Mjölk 5.0 dl 8%
Jäst färsk 50.0 gram 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Strösocker 2.0 tsk 1%
Vetemjöl 1.3 liter 71%
Tillbehör:
Ägg 0%
Vallmofrön 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken el. vattnet. Värm spadet till 37 grader (fingervarmt).
 - Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca 30 min). 
 - Forma dem till små bullar och klipp ett kryss. Jäs sedan under bakduk i ca 30 min. 
 - Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda bröden mitt i ugnen på 250 grader i ca 8 min.
1 sats ger 25-30 bullar. 
Kockens kommentar
Fler recept inom Bröd
Liknande recept som Rosenbröd
- 
                
                  
                
                Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Vallmogifflar eller sesamgifflar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Rosenbröd
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Morotsbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Ört- och vitlöksbröd
Tid: 1 tim 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Små olivfyllda ostmuffins
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Bondbröd
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    