Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 1383

GBR (GI) / port: 38
Recept: 1383 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 3.0 dl 46%
Bakpulver 1.5 tsk 1%
Salt 1.0 krm 0%
Parmesan nyriven 1.0 dl 12%
Oliver gröna kärnfria 0.5 dl 4%
Oliver svarta kärnfria 0.5 dl 5%
Ägg 2.0 styck 9%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%
Filmjölk 1.0 dl 4%
Muffinsformar (papper) 20.0 st små %
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Riv parmesanost med rivjärn.
Kärna ur och skär oliverna i bitar.
Sätt ugnen på 225 grader. - Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och oliver i en bunke. Rör om.
Vispa ihop ägg, olja och filmjölk.
Rör ner detta i mjölblandningen.
Rör om ordentligt. - Ställ ut små muffinsformar på bakplåt.
Klicka ut smet i formarna med en tesked.
Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min, tills de blivit lätt brunaktiga.
1 sats ger ca 20 muffins.
Kockens kommentar
Variera med smaksättare efter tycke och smak. T.ex. med halvfasta ostar som feta, eller med soltorkade tomater, olika kryddor etc.
Fler recept inom Bröd
Liknande recept som Små olivfyllda ostmuffins
-
Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vallmogifflar eller sesamgifflar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rosenbröd
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Morotsbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ört- och vitlöksbröd
Tid: 1 tim 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Små olivfyllda ostmuffins
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondbröd
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan