Ört- och vitlöksbröd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ört- och vitlöksbröd

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Jäst färsk

50.0 

gram

Olivolja

5.0 

msk

Mjölk

3.0 

dl

Salt

 

 

Vetemjöl

4.0 

dl

Kornmjöl

2.0 

dl

 

Fyllning:

 

Basilika

1.0 

kruka

Timjan färsk

1.0 

kruka

Oregano färsk

1.0 

kruka

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Kesella naturell

2.5 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Pensling:

 

Ägg

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 2145

GBR (GI) / port: 51

Recept: 2145 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 884 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 50.0 gram 3%

Olivolja 5.0 msk 26%

Mjölk 3.0 dl 8%

Salt 0%

Vetemjöl 4.0 dl 39%

Kornmjöl 2.0 dl 17%

 

Fyllning:

Basilika 1.0 kruka 0%

Timjan färsk 1.0 kruka 1%

Oregano färsk 1.0 kruka 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Kesella naturell 2.5 gram 0%

Salt och peppar 0%

 

Pensling:

Ägg 1.0 styck 3%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 35 min )

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt (ca 37 grader). Häll mjölken över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
    Tillsätt olivolja och salt.

  2. Häll i mjölet och blanda ordentligt tills all vätska har absorberats. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (30 min).

  3. Finhacka de färska örterna samt vitlöken. Blanda ört- och vitlökshacket med kesella, salt och peppar.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i bitar och kavla ut till en 1cm-tjock plattor.
    Bred ut ört- och vitlöksblandningen och lägg bröden på en smörad bakplåt.
    Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.

  5. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Kockens kommentar

1 sats ger 5-10 brödstycken.

Fler recept inom Bröd

Liknande recept som Ört- och vitlöksbröd