Lägg till ingredienser

Antal bröd: 2

Jäst färsk

25.0 

gram

Vatten

5.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Salt

2.0 

tsk

Kummin hel

2.0 

tsk

Sirap mörk

2.0 

msk

Lantbrödsmjöl (råsikt+vete)

1.5 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 1701

GBR (GI) / port: 136

Recept: 3403 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 730 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Vatten 5.0 dl 0%

Smör normalsaltat 50.0 gram 11%

Salt 2.0 tsk 0%

Kummin hel 2.0 tsk 0%

Sirap mörk 2.0 msk 4%

Lantbrödsmjöl (råsikt+vete) 1.5 liter 84%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt (37 grader) och häll över jästen så att den löser sig. Klicka i rumsvarmt matfett i vätskan.

  2. Tillsätt sirap, salt och kummin. Mät upp mjöl och tillsätt det under omrörning men spara 1 dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt den sedan jäsa under bakduk i 30-40 min.

  3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i två limpor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör ett fint mönster genom att klippa tre skåror med en sax. Låt jäsa i 30-40 min under bakduk.

  4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 25-30 min på 200 grader. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Fler recept inom Bröd

Liknande recept som Bondbröd