Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 1701

GBR (GI) / port: 136
Recept: 3403 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Vatten 5.0 dl 0%
Smör normalsaltat 50.0 gram 11%
Salt 2.0 tsk 0%
Kummin hel 2.0 tsk 0%
Sirap mörk 2.0 msk 4%
Lantbrödsmjöl (råsikt+vete) 1.5 liter 84%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 40 min )
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt (37 grader) och häll över jästen så att den löser sig. Klicka i rumsvarmt matfett i vätskan.
- Tillsätt sirap, salt och kummin. Mät upp mjöl och tillsätt det under omrörning men spara 1 dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt den sedan jäsa under bakduk i 30-40 min.
- Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i två limpor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Gör ett fint mönster genom att klippa tre skåror med en sax. Låt jäsa i 30-40 min under bakduk.
- Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 25-30 min på 200 grader. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Fler recept inom Bröd
Liknande recept som Bondbröd
-
Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vallmogifflar eller sesamgifflar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rosenbröd
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Morotsbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ört- och vitlöksbröd
Tid: 1 tim 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Små olivfyllda ostmuffins
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondbröd
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan