Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 3585

GBR (GI) / port: 105
Recept: 3585 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Jäst färsk 50.0 gram 2%
Rapsolja 0.5 dl 10%
Vatten 1.0 dl 0%
Filmjölk 6.0 dl 10%
Grahamsmjöl 5.0 dl 28%
Vetemjöl 8.0 dl 47%
Kummin hel 1.0 msk 1%
Anis hel 1.0 tsk 0%
Morot 2.0 styck 2%
Salt 2.0 tsk 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Värm vatten, filmjölk och olja till fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke, häll på lite av vätskan och rör ut jästen. Tillsätt resten av vätskan och blanda ner salt, kummin, morötter, grahams- och vetemjöl.
- Arbeta degen smidig. Låt den sedan jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Lägg upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i bitar och forma rundstycken.
- Lägg bröden på bakplåtspapper på plåtar och låt jäsa till dubbelstorlek i ca 30 minuter. Grädda dem sedan i ugnen på
225 grader i 10 minuter.
1 sats ger 15-20 bullar.
Fler recept inom Bröd
Liknande recept som Morotsbröd
-
Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vallmogifflar eller sesamgifflar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rosenbröd
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Morotsbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ört- och vitlöksbröd
Tid: 1 tim 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Små olivfyllda ostmuffins
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondbröd
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan