Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 259
    
                Kcal / portion: 3936
    
                GBR (GI) / port: 349
Recept: 3936 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör el. margarin 50.0 gram 9%
Mjölk 5.0 dl 8%
Jäst färsk 50.0 gram 1%
Strösocker 1.0 msk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Vetemjöl 1.5 liter 80%
Pensling:
Ägg 0%
Vallmofrön 0%
Sesamfrön 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Smält matfettet i en kastrull ch häll i mjölken el. vattnet. Värm spadet till 37 grader (fingervarmt).
 - Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek 
(ca 30 min). - Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor rund kaka. Sporra ut trekanter (precis som tårtbitar) och rulla ihop till gifflar och lägg på bakpappersklädd plåt. Jäs under bakduk i ca 30 min.
 - Pensla med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 
på 250 grader i ca 8 min.
1 sats ger cirka 20 gifflar. 
Kockens kommentar
Fler recept inom Bröd
Liknande recept som Vallmogifflar eller sesamgifflar
- 
                
                  
                
                Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Vallmogifflar eller sesamgifflar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Rosenbröd
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Morotsbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Ört- och vitlöksbröd
Tid: 1 tim 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Små olivfyllda ostmuffins
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Bondbröd
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    