Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 154

GBR (GI) / port: 1
Recept: 615 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mozzarella 2.0 st stora 83%
Tomater 3.0 st stora 17%
Olivolja 0%
Havssalt 0%
Basilika 0%
Tillval:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Tvätta och skär tomaterna i skivor.
Skär mozzarellan i skivor.
Varva mozzarella och tomatskivor på tallrikar eller i ett större fat. - Garnera med (hackad) basilika.
Häll på olivolja och strö över havssalt.
Vrid några varv med svartpepparkvarn. - Låt salladen helst stå en stund och "dra" före servering.
Servera gärna ett gott vitt bröd till maten.
ALTERNATIV
Fler recept inom Sallader, vegetariskt
Liknande recept som Mozzarella och tomat med basilika
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Belugalinser med grapefrukt (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kornrisotto med pak choy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Quinoasallad med feta, valnötter (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostad tomatsallad med marinerad mozzarella
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad på matvete och citron
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Somrig melonsallad med sparris och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svensk Caesarsallad till maten
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan