Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 309

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1235 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis fast sort 10.0 styck 51%
Purjolök 5.0 cm 1%
Kapris 2.0 msk 1%
Gräddfil 2.0 dl 22%
Majonnäs lätt 1.0 dl 25%
Dragon färskhackad 2.0 msk 0%
Persilja finhackad 0.5 dl 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Borsta av jorden från potatisen och koka den på medelvärme i lättsaltat vatten i ca 15 min. Låt potatisen rinna av och låt den svalna något innan den skalas.
- Skölj och finhacka purjolöken. Skiva potatisen och varva i en skål med purjolök, persilja och dragon.
- Rör ihop majonnäs och gräddfil och vänd ner i salladen. Strö kapris, salt och peppar över potatissalladen och servera.
Fler recept inom Pasta-/potatissallader
Liknande recept som Potatissallad med purjolök
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiatisk risnudelsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Insalata di pollo della pasta - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastasallad med pesto och soltorkade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rörpasta med pesto, soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk pastasallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fusilli spinaci – spenatpasta med fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan