Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 16
Recept: 1528 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 1.0 kilo 44%
Salladslök 3.0 styck 1%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Olivolja 1.0 dl 49%
Kalvfond koncentrerad 3.0 msk 5%
Vatten 1.0 dl 0%
Kapris 1.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och skär potatisen i bitar. Koka upp saltat vatten och låt potatisen koka på medellåg värme i ca 10 min.
Låt potatisen kallna. - Koka upp olivolja, vatten, hackad salladslök, kalvfond, dijonsenap och kryddor. Häll den varma blandningen över potatisen och häll över kapris.
Servera.
Fler recept inom Pasta-/potatissallader
Liknande recept som Fransk potatissallad
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiatisk risnudelsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Insalata di pollo della pasta - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastasallad med pesto och soltorkade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rörpasta med pesto, soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk pastasallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fusilli spinaci – spenatpasta med fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan