Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 809

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3236 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 23%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Västerbotten hårdost 300.0 gram 36%
Falukorv 500.0 gram 40%
Inlagd färsk gurka 50.0 gram 1%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Stjälkselleri 50.0 gram 0%
Rucolasallat 1.0 knippe 0%
Dressing:
Rödvinsvinäger 2.0 msk 0%
Matolja (majs) 6.0 msk 21%
Senap svensk 2.0 tsk 1%
Gul lök hackad 3.0 msk 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka falukorven ca 2 min i lättsaltat vatten på medellåg värme och låt sedan kallna.
- Skär osten i tunna skivor med osthyvel. Skär falukorv i bitar och gurka, paprika och selleri i tunna skivor.
- Blanda alla ingredienser till dressingen.
- Lägg upp på fat och ringla över dressing.
Kockens kommentar
Werner Vögeli är nestorn bland Sveriges mästerkockar, som tillsammans med Thore Wretman skapade det nya svenska köket. Världsberömd, hovtraktör och bl.a. tidigare delägare av Operakällaren. Werner ingick före sin bortgång i Menyse´s referensgrupp.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Falukorvssallad ā la Werner
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre