Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Pestosallad med fullkornspasta och soltorkade tomater
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 172
Kcal / portion: 570
GBR (GI) / port: 10
Recept: 2282 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Spiralpasta fullkorn 300.0 gram 45%
Plocksallat 70.0 gram 0%
Rödlök 1.0 st liten 2%
Avokado 2.0 styck 19%
Soltorkade tomater 16.0 styck 6%
Apetina tärnad 22% fett } 200.0 gram 23%
Pesto Genovese 4.0 tsk 5%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spiralpasta > Äts ej
Om pesto > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skölj i kallt vatten och låt svalna.
- Skölj och grovriv sallad. Skala och skiva lök och avokado.
- Häll upp pastan i en stor bunke och blanda med pesto.
- Tillsätt övriga ingredienserna och rör om.
Kockens kommentar
Lägg gärna till eller ta bort ingredienser efter eget behag. Vill man t.ex ha en lite matigare pastasallad går det bra att lägga till kyckling i salladen.
Passar till
Fler recept inom Pastasallader
Liknande recept som Pestosallad med fullkornspasta och soltorkade tomater
-
Insalata di pollo - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall pestopenne med tomat och parmesan
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad med pasta, skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad med rörpasta, mozzarella, oliver
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad med balsampasta och chorizo
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan