Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 389

GBR (GI) / port: 30
Recept: 1554 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 6.0 dl 82%
Olivolja 2.0 msk 15%
Äggvita 1.0 styck 1%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Jäst färsk 25.0 gram 2%
Vatten 2.5 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Sesam/vallmofrö till garnering?
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Smula jästen i en bunke.
Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt)
Tillsätt olja, salt, strösocker, äggvita och ev. örtkrydda. Häll spadet i bunken,
rör om tills jästen smält. - Tillsätt merparten av mjölet. Arbeta degen ordentligt, tillsätt mer mjöl tills degen är fast och lätt att handskas med.
Strö över mjöl, låt jäsa under duk 45 min. - Ta ut degen på mjölat bord och knåda ihop. Forma längder, dela i 36 bitar.
Rulla ut varje bit till en lång stång.
Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Låt jäsa under duk 20 min.
Sätt ugnen på 200 grader. - Pensla pinnarna med mjölk. Strö ev. över örtsalt, sesam- vallmofrö eller parmesan.
Grädda ca 30 min, tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler. Förvaras torrt.
Kockens kommentar
Grissini är utmärkt bröd till soppa eller passar bra som drinktilltugg och kan kryddas på allehanda sätt. Socker kan uteslutas och torkade örtkryddor t.ex. rosmarin kan blandas i degen. Eller strö krydda, smakfröer, smulad ost e.d. utanpå degen före gräddning.
Fler recept inom Brödtugg
Liknande recept som Grissini - italienska pinnar
-
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frasiga smördegspinnar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pa amb tomaquet -Tomat- och vitlöksbröd
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aprikos- och hasselnötsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtiga tunnbrödschips (tilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågknäcke från Dalarna
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Valnöts- och sellerigucka (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oststänger (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Världens godaste scones
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan