Sardelltapenade (drinktilltugg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sardelltapenade (drinktilltugg)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Oliver svarta avrunna

150.0 

gram

Kapris

4.0 

msk

Sardellfilé i burk

8.0 

styck

el. ansjovisfiléer

 

 

Vitlök torkad

5.0 

klyftor

Olivolja

1.2 

dl

Svartpeppar nymald

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

 

 

t.ex. baguette

 

 

 

Ger 0,5 dl per portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 327

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1240 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 34%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 76 gram)

Ingredienser

Visa:

Oliver svarta avrunna 150.0 gram 17%

Kapris 4.0 msk 1%

Sardellfilé i burk 8.0 styck 5%

el. ansjovisfiléer %

Vitlök torkad 5.0 klyftor 3%

Olivolja 1.2 dl 73%

Svartpeppar nymald 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 0%

t.ex. baguette 0%

 

Ger 0,5 dl per portion 

Tillagning (12 min )

  1. Kärna ur oliverna om detta ej är gjort.
    Skala vitlöken.

  2. Kör oliver, sardeller (ansjovis), kapris och vitlök i en matberedare till tjockt mos.

    Tillsätt lite olivolja i taget.
    Smaka av med svartpeppar.

  3. Skär upp färskt vitt bröd i skivor.
    Rosta gärna brödet i torr stekpanna eller i brödrost.

  4. Klicka regält med tapenad på brödskivorna, eller låt gästerna själva lägga på.

Kommentar:
Tapenad kan förvaras i kylskåpet 3-4 dagar.
Täck med plastfilm e.d.

Kockens kommentar

Tapenad kommer ursprungligen från Provence i Sydfrankrike och är en röra av oliver och kapris med tillsatser t.ex. ansjovis eller vitlök. Tapeno betyder på provensalska kapris, därav namnet. Kallas ibland för le caviar nicois. Finns att köpa i butik med olika smaker.

Fler recept inom Dipptugg

Liknande recept som Sardelltapenade (drinktilltugg)