Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 747

GBR (GI) / port: 2
Recept: 747 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Avokado 3.0 styck 85%
Lime färskpressad 1.0 styck 2%
Rödlök 1.0 styck 8%
Chilifrukt röd 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Tomater 1.0 styck 2%
Koriander färsk 1.0 kruka 1%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finhacka rödlök. Halvera, skrapa ur kärnorna och finhacka chili. Fintärna tomat. Hacka koriander.
- Kärna ur avokado. Gröp ur köttet med en sked. Lägg i en skål. Pressa över lime. Mosa med en gaffel.
- Pressa i vitlök. Tillsätt rödlök, chili, tomat och koriander. Blanda ihop.
- Servera som dipp med nachochips. Eller som sås till mexikansk mat eller grillat.
Kockens kommentar
Det går bra att utesluta tomat och/eller koriander om man vill.
Fler recept inom Dipptugg
Liknande recept som Mexikansk guacamole
-
Grönsaksdip med 3 enkla såser (drinktilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk pestokräm
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Mita, GI-boden
-
Mexikansk guacamole
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sardell- och nässeldipp
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Avokadoröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sardelltapenade (drinktilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cashewsmör
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Guacamole (drinktilltugg)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Romdip (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Räk- & romdip med chilisting (drinktilltugg)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan