Romdip (drinktilltugg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Romdip (drinktilltugg)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Stenbitsrom röd ¤

100.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

Creme fraiche

2.0 

dl

Dill finhackad

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatischips

 

 

eller

 

 

Nachochips

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 0

Recept: 798 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 20%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 93 gram)

Ingredienser

Visa:

Stenbitsrom röd ¤ 100.0 gram 15%

Rödlök 0.5 styck 4%

Creme fraiche 2.0 dl 81%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

 

Tillbehör:

Potatischips 0%

eller %

Nachochips 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (10 min )

  1. Finhacka rödlök och dill.

  2. Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå kallt innan servering.

  3. Servera med chips.

Kockens kommentar

Kall romsås passar även utmärkt till fiskrätter.

Fler recept inom Dipptugg

Liknande recept som Romdip (drinktilltugg)