Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 0
Recept: 798 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 20%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Stenbitsrom röd ¤ 100.0 gram 15%
Rödlök 0.5 styck 4%
Creme fraiche 2.0 dl 81%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Tillbehör:
Potatischips 0%
eller %
Nachochips 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Finhacka rödlök och dill.
- Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå kallt innan servering.
- Servera med chips.
Kockens kommentar
Kall romsås passar även utmärkt till fiskrätter.
Fler recept inom Dipptugg
Liknande recept som Romdip (drinktilltugg)
-
Grönsaksdip med 3 enkla såser (drinktilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk pestokräm
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Mita, GI-boden
-
Mexikansk guacamole
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sardell- och nässeldipp
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Avokadoröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sardelltapenade (drinktilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cashewsmör
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Guacamole (drinktilltugg)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Romdip (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Räk- & romdip med chilisting (drinktilltugg)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan