Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 195
Kcal / portion: 500
GBR (GI) / port: 1
Recept: 3003 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 13%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vetemjöl 1.5 dl 11%
Ägg 3.0 styck 6%
Mjölk 3.0 dl 6%
Salt 1.5 tsk 0%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 6%
Fyllning:
Lax kallrökt skivad 8.0 st stora 56%
Färskost pepparrot 150.0 gram 14%
Ger 4 st/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Pannkakor: Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk i omgångar, till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg.
Smält smör i panna och vispa ner i smeten.
Låt (helst) smeten stå och dra i en timme. - Häll ett tunt lager smet i pannan.
(Pannan skall vara infettad första gången,
därefter behöver den inte fettas in mer).
Grädda tunna pannkakor (jfr grundrecept).
Låt dem kallna. Finhacka dill. - Laxrulle: Bred ett tunt lager färskost på pannkakorna. Täck med tunna laxskivor.
Strö över dill. Rulla ihop tätt till en korv.
Lägg helst i kylskåpet i en timme.
Ta ut och skär snittar.
Kockens kommentar
Variera med olika slags lax, färskostar o.d.
JÄMFÖR
Fler recept inom Havstugg
Liknande recept som Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)
-
Friterad potatis med rom (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tigeraperitif (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxrosor med avokadofyllning (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor (drinktilltugg)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba Chinoise (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis-nori med citronsill och gräslökscreme
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räktartelette (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan