Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Vetemjöl

1.5 

dl

Ägg

3.0 

styck

Mjölk

3.0 

dl

Salt

1.5 

tsk

Dill finhackad

2.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Lax kallrökt skivad

8.0 

st stora

Färskost pepparrot

150.0 

gram

 

Ger 4 st/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Castellane Brut

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 239 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 500

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3003 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 13%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 257 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 1.5 dl 11%

Ägg 3.0 styck 6%

Mjölk 3.0 dl 6%

Salt 1.5 tsk 0%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 6%

 

Fyllning:

Lax kallrökt skivad 8.0 st stora 56%

Färskost pepparrot 150.0 gram 14%

 

Ger 4 st/portion 

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Pannkakor: Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk i omgångar, till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg.

    Smält smör i panna och vispa ner i smeten.
    Låt (helst) smeten stå och dra i en timme.

  2. Häll ett tunt lager smet i pannan.
    (Pannan skall vara infettad första gången,
    därefter behöver den inte fettas in mer).
    Grädda tunna pannkakor (jfr grundrecept).
    Låt dem kallna. Finhacka dill.

  3. Laxrulle: Bred ett tunt lager färskost på pannkakorna. Täck med tunna laxskivor.
    Strö över dill. Rulla ihop tätt till en korv.

    Lägg helst i kylskåpet i en timme.
    Ta ut och skär snittar.

Kockens kommentar

Variera med olika slags lax, färskostar o.d.

JÄMFÖR

Feta parmasnurror

Fler recept inom Havstugg

Liknande recept som Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)