Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 0
Recept: 696 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kungskrabba (ben) 500.0 gram 37%
Vårlök 3.0 styck 2%
Paprika grön 1.0 styck 3%
Paprika röd 0.5 styck 3%
Purjolök 10.0 cm 3%
Sesamfrön 0.5 dl 25%
Maizena ljus 0%
Tillbehör:
Sötsur sås 1.5 dl 21%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Hemlagad sås? Börja i så fall med att tillreda denna och räkna med 15 min extra tillagningstid. Är såsen köpt, värm den.
- Värm en stekpanna utan fett på medelhög värme och rosta sesamfröna, tills de fått lite färg. Häll av från pannan på en tallrik.
- Skala krabban och klipp den i mindre bitar
(klipp med sax, krabbskalet är mjukt).
Ansa och finstrimla paprika, vårlök och purjolök. - Woka (stek) grönsakerna 2-3 min i lite olja på medelhög värme. Lägg åt sidan.
- Vänd krabbitarna i Maizena och stek dem hastigt i pannan någon minut.
- Servera såsen i en skål bredvid, för att dippa krabben i.
Kockens kommentar
Färsk kungskrabba är dyr lyxmat. Finns att köpa hos välsorterade fiskspecialister. Det är endast benen man äter på kungskrabba. Av 500 gram ben med skal får man ut 300 gram kött.
PASSAR TILL
Fler recept inom Havstugg
Liknande recept som Kungskrabba Chinoise (drinktilltugg)
-
Friterad potatis med rom (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tigeraperitif (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxrosor med avokadofyllning (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor (drinktilltugg)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba Chinoise (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis-nori med citronsill och gräslökscreme
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räktartelette (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan