Friterad potatis med rom (drinktilltugg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Friterad potatis med rom (drinktilltugg)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Frityrolja till fritering

3.5 

liter

Potatis

12.0 

st små

Fiskrom

100.0 

gram

t.ex. forellrom

 

 

Gräddfil

1.0 

dl

 

Ger 3 stycken/portion

 

Så friteras rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Lanson Black Label

Mousserande vitt vin
Pris: 329 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 831

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3324 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 32%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 256 gram)

Ingredienser

Visa:

Frityrolja till fritering 3.5 liter 84%

Potatis 12.0 st små 12%

Fiskrom 100.0 gram 4%

t.ex. forellrom 0%

Gräddfil 1.0 dl 4%

 

Ger 3 stycken/portion 

Så friteras rotfrukter > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Värm upp oljan till 190 grader.
    Använd en elektrisk fritös. (Att värma olja i gryta är svårt och farligt och bör undvikas av ovana kockar).

  2. Skala potatisen och dela dem på mitten. Skär av en liten bit i ändarna så att de kan stå upprätt. Gröp ur dem med en tesked.
    Fritera dem ca 4 min så att de får fin färg.
    När de flyter upp till ytan är de klara (förutsatt att de inte fastnat i botten).

  3. Ta ur potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Fyll dem med rom.
    Servera med gräddfil som tillbehör.

Fler recept inom Havstugg

Liknande recept som Friterad potatis med rom (drinktilltugg)