Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 831

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3324 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 32%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Frityrolja till fritering 3.5 liter 84%
Potatis 12.0 st små 12%
Fiskrom 100.0 gram 4%
Gräddfil 1.0 dl 4%
Ger 3 stycken/portion
Så friteras rotfrukter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Värm upp oljan till 190 grader.
Använd en elektrisk fritös. (Att värma olja i gryta är svårt och farligt och bör undvikas av ovana kockar). - Skala potatisen och dela dem på mitten. Skär av en liten bit i ändarna så att de kan stå upprätt. Gröp ur dem med en tesked.
Fritera dem ca 4 min så att de får fin färg.
När de flyter upp till ytan är de klara (förutsatt att de inte fastnat i botten). - Ta ur potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Fyll dem med rom.
Servera med gräddfil som tillbehör.
Fler recept inom Havstugg
Liknande recept som Friterad potatis med rom (drinktilltugg)
-
Friterad potatis med rom (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tigeraperitif (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxrosor med avokadofyllning (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor (drinktilltugg)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba Chinoise (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis-nori med citronsill och gräslökscreme
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räktartelette (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan