Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 399

Kcal / portion: 180

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1798 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 36%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Gröna musslor 10.0 styck 13%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Persilja 2.0 kvistar 0%
Olivolja 2.0 msk 13%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Pancetta (rökt stekfläsk) 10.0 skivor 61%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Plocka ur musslor ur skalen. Riv skal på citron. Hacka persilja och chili. Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda citronskal, persilja, chili och vitlök med olja. Vänd runt musslorna i blandningen.
- Lägg pancetta i en torr stekpanna. Stek på svag värme tills de börjar få lite färg. Tag upp och lägg på smörpapper att torka.
- Lägg tillbaka musslorna i skalen och lägg på den torra och krispiga pancettan.
Fler recept inom Havstugg
Liknande recept som Musslor med pancetta
-
Friterad potatis med rom (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tigeraperitif (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxrosor med avokadofyllning (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor (drinktilltugg)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba Chinoise (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis-nori med citronsill och gräslökscreme
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räktartelette (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan