Musslor med pancetta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Musslor med pancetta

Lägg till ingredienser

Antal musslor: 10

Gröna musslor

10.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Persilja

2.0 

kvistar

Olivolja

2.0 

msk

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Pancetta (rökt stekfläsk)

10.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Castellane Brut Rosé

Mousserat torrt rosévin
Pris: 389 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 399

Kcal / portion: 180

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1798 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 36%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 45 gram)

Ingredienser

Visa:

Gröna musslor 10.0 styck 13%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Persilja 2.0 kvistar 0%

Olivolja 2.0 msk 13%

Chilifrukt röd 0.5 styck 0%

Pancetta (rökt stekfläsk) 10.0 skivor 61%

Tillagning (20 min )

  1. Plocka ur musslor ur skalen. Riv skal på citron. Hacka persilja och chili. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Blanda citronskal, persilja, chili och vitlök med olja. Vänd runt musslorna i blandningen.

  3. Lägg pancetta i en torr stekpanna. Stek på svag värme tills de börjar få lite färg. Tag upp och lägg på smörpapper att torka.

  4. Lägg tillbaka musslorna i skalen och lägg på den torra och krispiga pancettan.

Fler recept inom Havstugg

Liknande recept som Musslor med pancetta