Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1357 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Tortilla mini 4.0 styck 28%
Jätteräkor, tigerräkor råa 8.0 styck 18%
Avokado 1.0 st stor 49%
Rödlök 1.0 styck 5%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Chilifrukt röd 1.0 styck 1%
Svartpeppar 0%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 10 tim )
- Skala rödlök och skiva den tunt.
Skär chilin i bitar. Ta bort fröna.
Lägg lök och chili i en skål och pressa över limesaft. Ställ kallt över natten.
Nästa dag: - Ta bort chilin från löken.
- Mosa avokado och blanda med lite lime, salt och peppar. Skala räkor.
- Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek räkorna några minuter på var sida tills de blivit röda.
- Lägg en tortilla i botten. Därpå en klick avokadomos, sedan två räkor och överst den marinerade löken. Vrid några varv med pepparkvarnen över.
Kockens kommentar
Tortilla mini kan vara svårt få tag på i handeln. Köp alternativt stora mjuka och stansa ut små runda med hjälp av en ring eller ett glas.
Fler recept inom Havstugg
Liknande recept som Tigeraperitif (drinktilltugg)
-
Friterad potatis med rom (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tigeraperitif (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxrosor med avokadofyllning (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor (drinktilltugg)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba Chinoise (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis-nori med citronsill och gräslökscreme
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räktartelette (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan