Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 371

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1484 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fiskbullar i vatten konserv 300.0 gram 16%
Räkor skalade 200.0 gram 14%
Citron- och dillsås Felix } 1.0 förp. 66%
Mjölk 1.0 dl 4%
Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%
Färdig tartelett 6.0 styck 41%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Tillred sås enligt förpackning med mjölk och vatten.
- Tärna fiskbullar.
Skala räkor och skär i mindre bitar.
Tillsätt detta och kajennpeppar till såsen.
Spara några räkor till garnering. - Straxt före servering: Häll upp såsen i tarteletter. Garnera med en räka.
Servera genast.
Fler recept inom Havstugg
Liknande recept som Räktartelette (drinktilltugg)
-
Friterad potatis med rom (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tigeraperitif (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxrosor med avokadofyllning (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor (drinktilltugg)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba Chinoise (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis-nori med citronsill och gräslökscreme
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räktartelette (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan