Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 155

GBR (GI) / port: 0
Recept: 618 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Blåmusslor med skal 15.0 styck 21%
Grönmögelost 75.0 gram 52%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugen på 250 grader.
Borsta och skölj musslorna. - Bred ut grovt salt på ett ugnssäkert fat.
Tryck ner musslorna i saltet.
Sätt in fatet i ugnen i ca 10 min, tills musslorna öppnat sig. - Ta ut och lossa musslorna från skalen.
Lägg tillbaka musslorna i vartannat skal och tryck ner skalen i saltet, så att de inte välter. Finfördela mögelostbitar och persilja i varje musselskal. - Gratinera ytterligare i ca 5 min.
Ta ut och garnera med lite extra persilja.
Fler recept inom Havstugg
Liknande recept som Gratinerade mögelostmusslor (drinktilltugg)
-
Friterad potatis med rom (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tigeraperitif (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxrosor med avokadofyllning (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor (drinktilltugg)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba Chinoise (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis-nori med citronsill och gräslökscreme
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räktartelette (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan