Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 0
Recept: 753 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 12%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 17%
Vatten 4.0 msk 0%
Lax kallrökt 2.0 st stora 56%
Philadelphia naturell } 2.0 msk 9%
Avokado 0.5 styck 14%
Wasabipasta } 1.0 tsk 2%
Basilika finhackad 3.0 msk 0%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll lite olivolja i en stekpanna och hetta upp på medellåg värme.
- Häll i äggsmeten och stek tills smeten har stelnat. Stjälp upp omeletten på en tallrik och låt svalna.
- Mosa avokado och hacka basilikan.
Blanda med färskost och wasabi i en skål. - Skär laxen i lövtunna skivor. Lägg ut hälften av laxskivorna och bred ut
omellett ovanpå. Täck med resten av laxen och bred på avokadokräm.
Rulla ihop till en rulle. - Strö hackad dill på laxrullen.
Skär 2 cm tjocka laxrosor från rullen.
Lägg upp dekorativt på fat.
Fler recept inom Havstugg
Liknande recept som Laxrosor med avokadofyllning (drinktilltugg)
-
Friterad potatis med rom (drinktilltugg)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tigeraperitif (drinktilltugg)
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxrosor med avokadofyllning (drinktilltugg)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor (drinktilltugg)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kungskrabba Chinoise (drinktilltugg)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis-nori med citronsill och gräslökscreme
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (drinktilltugg)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räktartelette (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan