Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 60

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2144 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Tortilla färdiglagad 6.0 styck 53%
Rödlök 1.0 styck 3%
Tomater 2.0 styck 2%
Majskorn kokt konserv 200.0 gram 7%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Svarta bönor konserv 300.0 gram 16%
Hårdost lagrad 100.0 gram 18%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Så bakas tortillas > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och finhacka rödlök. Dela tomaterna och ta bort det saftiga innanmätet. Hacka det fasta köttet. Ansa paprika och finhacka.
- Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burkbönorna och mosa dem med en gaffel. Blanda alla ingredienserna med varandra.
- Bred blandningen på en tortilla. Riv hårdost. Strö över hårdost. Lägg en tortilla överst.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna, som rymmer tortillan. Stek tortillan 3-4 minuter på vardera sidan till fin färg. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik över pannan.
- Skär varje "tårta" i 12 snittar. Serveras ljummen eller rumsvarm.
Kockens kommentar
Quesadillas ("kej-sa-di-ja") är tortillas med ost och andra pålägg, som vanligen äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet.
Passar till
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Quesadillas med bönor
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan