Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 325
 
    
                Kcal / portion: 198
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 3168 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 13%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tortilla 16.0 st små 63%
Jalapeno grön inlagd 1.0 msk 0%
Hårdost lagrad 250.0 gram 30%
Mozzarella 75.0 gram 6%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Finriv hårdost med rivjärn ner i en bunke. Smula ner mozzarella (med fingrarna). Finhacka jalapeño. Blanda.
- Smöra en ugnsplåt eller använd smörpapper på en plåt. Lägg ut tortillan och lägg på ett lager ostblandning på varje tortilla.
- Sätt in i ugnen 5-10 minuter till fin färg.
- Serveras ljumma eller rumsvarma.
Kockens kommentar
Tortillan bör vara cirka 8 cm breda. Finns inte sådana att köpa, kan man stansa ut mindre rundlar ur stora tortillas, med hjälp av en matring eller ett stort glas.
Passar till
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Heta ostquesadillas
- 
                
                    Tapenade, provensalsk caviarTid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Smördegsbakad spenat- och pistagemingelTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Rågbröd med rökta räkor i färskostSvårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Brie- och papayaquesadillasTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gratinerad chevré på minitoastTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Petits choux med sellerikrämTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Räkröra på sesamkexTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Getost och paprikaTid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Snittar med västerbottenröraTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Snittar med skinkostTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                               
                               
                              