Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 198

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3168 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 13%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tortilla 16.0 st små 63%
Jalapeno grön inlagd 1.0 msk 0%
Hårdost lagrad 250.0 gram 30%
Mozzarella 75.0 gram 6%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Finriv hårdost med rivjärn ner i en bunke. Smula ner mozzarella (med fingrarna). Finhacka jalapeño. Blanda.
- Smöra en ugnsplåt eller använd smörpapper på en plåt. Lägg ut tortillan och lägg på ett lager ostblandning på varje tortilla.
- Sätt in i ugnen 5-10 minuter till fin färg.
- Serveras ljumma eller rumsvarma.
Kockens kommentar
Tortillan bör vara cirka 8 cm breda. Finns inte sådana att köpa, kan man stansa ut mindre rundlar ur stora tortillas, med hjälp av en matring eller ett stort glas.
Passar till
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Heta ostquesadillas
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan