Kokt rockavinge med rostad kapris och purjo

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kokt rockavinge med rostad kapris och purjo

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rocka filé (rockavinge)

600.0 

gram

el. annan plattfisk

 

 

Rödvinsvinäger

1.0 

dl

Kapris

1.0 

dl

Purjolök

0.5 

styck

Smör normalsaltat

150.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 

Hotad fiskart >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Farmer´s Reserve Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 97 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2493 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 391 gram)

Ingredienser

Visa:

Rocka filé (rockavinge) 600.0 gram 31%

el. annan plattfisk 0%

Rödvinsvinäger 1.0 dl 1%

Kapris 1.0 dl 1%

Purjolök 0.5 styck 1%

Smör normalsaltat 150.0 gram 44%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 22%

 

Hotad fiskart > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Ansa och finstrimla purjolök. Fiskfiléerna skall vara utan skinn. När potatisen är (nästan) klar, fortsätt enligt nedan.
  3. Ångkoka helst fisken över vatten utspätt med 1/3-del rödvinsvinäger. Alternativt koka fisken i vatten+vinäger som precis täcker fisken. Låt sjuda 5-8 minuter, tills fisken precis är genomkokt (vitnat rakt igenom).
  4. Rosta (stek i torr panna) under tiden kapris och strimlad purjo på medelhög värme ett par minuter.
  5. Lägg upp fisken och häll över kapris samt purjo. Lägg upp potatis.
  6. Tillsätt smör i den heta pannan och bryn smöret hastigt brunt. Häll smöret över fisken. Servera genast.

Kockens kommentar

Rockor är svåra att få tag på, då de börjar bli utrotningshotade. De liknar större plattfiskar t.ex. piggvar i smak och konsistens.

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Kokt rockavinge med rostad kapris och purjo