Saumon surprise - laxöverraskning

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saumon surprise - laxöverraskning

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

600.0 

gram

Ostronskivling färsk

150.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Cocktailtomater

6.0 

styck

Basilika

1.0 

kruka

Olivolja

1.0 

dl

Sojasås

4.0 

msk

Forellrom saltad

50.0 

gram

Lime färskpressad

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 522

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2089 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 14%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 280 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 600.0 gram 52%

Ostronskivling färsk 150.0 gram 2%

Rödlök 1.0 styck 3%

Cocktailtomater 6.0 styck 1%

Basilika 1.0 kruka 0%

Olivolja 1.0 dl 36%

Sojasås 4.0 msk 2%

Forellrom saltad 50.0 gram 3%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Tillagning (25 min )

  1. Rensa och skär svampen i tunna skivor. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Hetta upp olja i panna och stek svampen i cirka 5 minuter tills den blir brun och krispig. Låt svampen kallna.
  3. Skala och finhacka rödlök. Skär tomaterna i klyftor. Hacka eller riv basilikablad. Blanda ingredienserna med svamp, soja och resten av oljan.
  4. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Lägg laxen i smord ungsfast form och sätt in i ugnen i cirka 3 minuter tills fisken är halvstekt.
  5. Lägg laxen på laxbädden. Toppa med forellrom. Pressa över limejuice.

Kockens kommentar

Potionsvikten är låg. Passar som lätt måltid eller som huvudrätt i en meny.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Saumon surprise - laxöverraskning