Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 522

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2089 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 600.0 gram 52%
Ostronskivling färsk 150.0 gram 2%
Rödlök 1.0 styck 3%
Cocktailtomater 6.0 styck 1%
Basilika 1.0 kruka 0%
Olivolja 1.0 dl 36%
Sojasås 4.0 msk 2%
Forellrom saltad 50.0 gram 3%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Rensa och skär svampen i tunna skivor. Sätt ugnen på 200ºC.
- Hetta upp olja i panna och stek svampen i cirka 5 minuter tills den blir brun och krispig. Låt svampen kallna.
- Skala och finhacka rödlök. Skär tomaterna i klyftor. Hacka eller riv basilikablad. Blanda ingredienserna med svamp, soja och resten av oljan.
- Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Lägg laxen i smord ungsfast form och sätt in i ugnen i cirka 3 minuter tills fisken är halvstekt.
- Lägg laxen på laxbädden. Toppa med forellrom. Pressa över limejuice.
Kockens kommentar
Potionsvikten är låg. Passar som lätt måltid eller som huvudrätt i en meny.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Saumon surprise - laxöverraskning
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan