
Dryckestips
Valle Perdido Vineyard Selection Chardonnay
Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 87 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1732 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 800.0 gram 36%
Schalottenlök 2.0 styck 2%
Purjolök 15.0 cm 2%
Stjälkselleri 4.0 stjälkar 1%
Torrt vitt vin 1.0 dl 4%
Vatten 2.0 dl 0%
Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 2%
Körvel hackad 5.0 msk 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 52%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka ris enligt förpackning.
- Skala och grovhacka lök, purjo och selleri. Finhacka körvelblad.
- Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och fräs grönsakerna mjuka i några minuter utan att bränna.
- Tillsätt vatten+fond och vin, samt hälften av körvelbladen. Låt koka ner till halva mängden vätska, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp vatten i (ång-)kastrull. Salta och peppra torskfiléerna. (Ång-)koka fisken i ca 5 minuter. Fisken är klar när köttet delar sig.
- Servera fisk med buljong i djupa tallrikar. Garnera med resten av körvelbladen.
Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Ångad torsk i körvelbuljong
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan