För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ångad torsk i körvelbuljong

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

800.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Schalottenlök

2.0 

styck

Purjolök

15.0 

cm

Stjälkselleri

4.0 

stjälkar

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Vatten

2.0 

dl

Fiskfond koncentrerad

1.0 

msk

Körvel hackad

5.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Valle Perdido Vineyard Selection Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 87 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1732 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 496 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 800.0 gram 36%

el. annan vitfisk 0%

Schalottenlök 2.0 styck 3%

Purjolök 15.0 cm 2%

Stjälkselleri 4.0 stjälkar 1%

Torrt vitt vin 1.0 dl 4%

Vatten 2.0 dl 0%

Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 2%

Körvel hackad 5.0 msk 0%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 52%

 

Tillagning (25 min )

  1. Koka ris enligt förpackning.
  2. Skala och grovhacka lök, purjo och selleri. Finhacka körvelblad.
  3. Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och fräs grönsakerna mjuka i några minuter utan att bränna.
  4. Tillsätt vatten+fond och vin, samt hälften av körvelbladen. Låt koka ner till halva mängden vätska, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka upp vatten i (ång-)kastrull. Salta och peppra torskfiléerna. (Ång-)koka fisken i ca 5 minuter. Fisken är klar när köttet delar sig.
  6. Servera fisk med buljong i djupa tallrikar. Garnera med resten av körvelbladen.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Ångad torsk i körvelbuljong