Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 355
 
    
                Kcal / portion: 444
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 3549 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 30%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Hårdost 200.0 gram 20%
Kittost 200.0 gram 20%
Getost (chèvre) 150.0 gram 15%
Färskost 100.0 gram 8%
Vitmögelost 200.0 gram 19%
Grönmögelost 150.0 gram 18%
Tillbehörsalternativ:
Vindruvor 0%
Päron färsk 0%
Hjortronsylt 0%
Portvin 0%
Rött vin 0%
Kockskolan:
Så används ost > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Välj minst 3 olika ostsorter, både hårda och mjuka. Välj ost med kraftigare smak än huvudrätten. Någon mögelost, get-fårost, färskost, hårdost, kittost.
- 250 gram per person är lagom om enbart ost och vin serveras som mellanmål. Efter maten cirka 125 gram.
- Rumstempererad ost ger bästa smakupplevelser. Ta dock inte bort emballage förrän osten skall serveras. Paraffin/vax hyvlas bort före servering.
- Välj neutrala tilltugg som inte konkurrerar i smak. Neutrala kex, vitt bröd, milda frukter och grönsaker. Till smakrika ostar som cheddar passar söta tillbehör som en kompakt mango chutney eller fikonmarmelad.
- Ät i smakordning, milda ostar först, avsluta med starka.
Kockens kommentar
Fransmännen äter vanligen ost utan tillbehör, med undantag för vitt bröd (baguette). Vindruvor är tveksamt om rött vin serveras till osten. Gelé och senap är lite udda tillbehör, som ger en extra smakupplevelse.
Passar till
Fler recept inom Ostefterrätter
Liknande recept som Ostbricka
- 
                
                    Äggost från Bohuslän (efterrätt)Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Kalvdans (efterrätt)Tid: 35 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Färskosttårta på 3 ingredienserTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Cheddarflarn med pinjenötterTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Camembertgratinerade plommon (ostefterrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Pepparkaka med mögelost och glöggTid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ostbollar rullade i pepparkakaTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Pepparkaksbollar med mögelostSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay 
- 
                
                    Kvibille och pumpernickel med glöggeléTid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              