Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 182

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3632 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Mango 1300.0 gram 20%
Strösocker 3.0 dl 31%
Råsocker 3.0 dl 26%
Äppelcider } 0.3 dl 0%
Russin 3.0 dl 14%
Ingefära färskriven 1.5 dl 3%
Citronjuice 3.0 msk 0%
Chilipulver 2.0 tsk 0%
Muskot riven 1.0 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Kryddnejlika mald 0.5 tsk 0%
Svartpeppar mald 0.5 tsk 0%
Vitlök krossad 2.0 klyftor 1%
Gul lök hackad 1.0 styck 1%
Kanelstång 10 cm 1.0 styck 1%
Kockskolan:
Om chutney > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 2 tim )
- Skala och mosa vitlök. Skala och finhacka lök. Pressa citronjuice.
- Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på låg värme i cirka 2 timmar, tills lagom tjock smörja.
- Häll upp på väl rengjorda burkar med lock. Lång hållbarhet i kylskåp.
Kockens kommentar
Passar väl till smakrikt kött. Utmärkt på ostbricka och speciellt till cheddar.Alternativ
Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Major Grey´s mangochutney
-
Heminlagd ättiksgurka
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressgurka
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Inlagd chardonnaygurka med sambal oelek
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad syrlig lök
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad surkål
Tid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerade rödbetor
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan