Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 81

GBR (GI) / port: 4
Recept: 568 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Päron färsk 6.0 styck 69%
Ingefära färsk 6.0 cm 8%
Chilipulver 0.5 tsk 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 8%
Strösocker 2.0 msk 20%
Salt 0%
Kockskolan:
Om chutney > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Kärna ur och tärna päron. Skala och finhacka päron.
- Pressa citron i en tjockbottnad kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda cirka 15 minuter. Rör om emellanåt.
Kockens kommentar
Passar till kött.
Alternativ
Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Päronchutney tillbehör till mat
-
Heminlagd ättiksgurka
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressgurka
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Inlagd chardonnaygurka med sambal oelek
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad syrlig lök
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad surkål
Tid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerade rödbetor
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan