Marinerad böckling (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marinerad böckling (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Böckling varmrökt

8.0 

styck

 

Marinad:

 

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Citronjuice

2.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

3.0 

msk

Senap svensk

1.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Vitpeppar nymald

1.0 

krm

 

Garnering:

 

Gul lök hackad

1.0 

msk

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Dill finhackad

2.0 

msk

Rädisa

3.0 

styck

Kapris

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Herrgårds Aquavit

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 313

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1251 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 17%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 143 gram)

Ingredienser

Visa:

Böckling varmrökt 8.0 styck 69%

 

Marinad:

Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%

Citronjuice 2.0 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 3.0 msk 29%

Senap svensk 1.0 tsk 1%

Salt 0.5 tsk 0%

Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%

 

Garnering:

Gul lök hackad 1.0 msk 0%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

Rädisa 3.0 styck 0%

Kapris 1.0 msk 0%

Tillagning (15 min )

  1. Rensa böcklig från inälvor och ryggben.
    Tag ev. bort skinnet (=mer lättätet).
    Lägg upp på fat.

  2. Blanda marinadens ingredienser och häll den över böcklingen.

  3. Skala och finhacka lök.
    Finhacka gräslök, dill och rädisor.
    Strö hacket och kapris över böcklingen.

    Ställ gärna rätten kallt någon timme eller mer för att "dra".

Kockens kommentar

Böckling är sill/strömming som saltats och varmrökts, helst med lövträved och enris.

Fler recept inom Smått & gott

Liknande recept som Marinerad böckling (plockmat)