Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strömming hel

1.5 

kilo

el. rensad strömming

750.0 

gram

Grädde (matlagningsgrädde)

4.0 

dl

Tubkaviar

0.8 

dl

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Ströbröd

1.0 

dl

Salt

 

 

 

Fyllning:

 

Tubkaviar

1.0 

dl

Gul lök hackad

3.0 

msk

Dill finhackad

3.0 

msk

el. gräslök

 

 

Äggula

1.0 

styck

Vitpeppar nymald

 

 

 

Garnering:

 

Dill till garnering

 

 

el. gräslök

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Whitstable Bay Organic Ale

Ljus lättare ale
Pris: 22 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 800

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3201 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 506 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömming hel 1.5 kilo 25%

el. rensad strömming 750.0 gram 0%

Grädde (matlagningsgrädde) 4.0 dl 20%

Tubkaviar 0.8 dl 8%

Smör normalsaltat 4.0 msk 12%

Ströbröd 1.0 dl 7%

Salt 0%

 

Fyllning:

Tubkaviar 1.0 dl 10%

Gul lök hackad 3.0 msk 0%

Dill finhackad 3.0 msk 0%

el. gräslök 0%

Äggula 1.0 styck 2%

Vitpeppar nymald 0%

 

Garnering:

Dill till garnering 0%

el. gräslök 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 17%

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Rensa strömming. Ta bort huvud, mage, stjärt och ryggfena. Skölj och låt torka.
  3. Skala och koka potatis.
  4. Fyllning: Skala och finhacka lök. Hacka dill/gräslök. Blanda alla fyllningsingredienser.
  5. Bred ut strömming med skinnsidan nedåt. Lägg på fyllning. Rulla ihop strömmingen.
  6. Smöra en ugnssäker form och lägg i strömmingarna med skarven nedåt.
  7. Blanda grädde med kaviar och lite salt. Häll detta över ruladerna. Lägg klickar av smör över. Strö över rikligt med ströbröd. Sätt in i ugn tills fin färg i 15-20 minuter.
  8. Finhacka dill (el. gräslök) och strö över.

Kockens kommentar

Rätten fungerar som ensamrätt t.ex. med kokt potatis, eller utmärkt på smörgåsbordet. Kan serveras varm eller kall.

Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda

Liknande recept som Kaviarströmming