Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 829

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3315 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 13%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 600.0 gram 14%
Bacon som knapersteks} 175.0 gram 12%
Gröna ärter frysta 250.0 gram 5%
Ägg 4.0 styck 8%
Smör normalsaltat 200.0 gram 44%
Salt 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 16%
Kockskolan:
Så kokas fisk > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Hårdkoka ägg i 8 minuter och låt svalna i kallt vatten.
- Skala och koka potatis (cirka 20 minuter).
- Tärna och stek bacon krispigt i torr panna. Lägg att rinna av på hushållspapper.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i torsken och dra kastrullen från värmen. Låt torsken ligga kvar 10-12 minuter.
- Skala och finhacka ägg. Smält smör i panna. Tillsätt ärter, ägg och bacon. Låt allt bli varmt i ett par minuter.
- Lägg upp på tallrik tillsammans med fisken.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Torskfilé med ägg och ärter i smörsås
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan