Torskfilé med ägg och ärter i smörsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Torskfilé med ägg och ärter i smörsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

600.0 

gram

Bacon som knapersteks}

175.0 

gram

Gröna ärter frysta

250.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så kokas fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 829

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3315 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 13%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 481 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 600.0 gram 14%

Bacon som knapersteks} 175.0 gram 12%

Gröna ärter frysta 250.0 gram 5%

Ägg 4.0 styck 8%

Smör normalsaltat 200.0 gram 44%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 16%

 

Kockskolan:

Så kokas fisk > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Hårdkoka ägg i 8 minuter och låt svalna i kallt vatten.
  2. Skala och koka potatis (cirka 20 minuter).
  3. Tärna och stek bacon krispigt i torr panna. Lägg att rinna av på hushållspapper.
  4. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i torsken och dra kastrullen från värmen. Låt torsken ligga kvar 10-12 minuter.
  5. Skala och finhacka ägg. Smält smör i panna. Tillsätt ärter, ägg och bacon. Låt allt bli varmt i ett par minuter.
  6. Lägg upp på tallrik tillsammans med fisken.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Torskfilé med ägg och ärter i smörsås