Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 192

GBR (GI) / port: 1
Recept: 768 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 19%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Bacon tärnad 175.0 gram 79%
Gröna ärter frysta 200.0 gram 18%
Gul lök 0.5 styck 3%
Kockskolan:
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och finhacka lök. Skär bacon i små bitar.
- Fräs bacon och lök på medelvärme i en stekpanna med lite matfett cirka 5 minuter.
- Tillsätt ärter och lättstek 3-5 minuter, tills allt är varmt.
Kockens kommentar
I det franska köket tar man gärna tillvara matfett/ister från kött och fågel. Gås- eller ankfett till exempel är utmärkt stekfett, tillika smaksättare av rätter som denna.
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Gröna ärter med bacon (tillbehör)
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan