Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 247
 
    
                Kcal / portion: 192
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 768 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 19%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Bacon tärnad 175.0 gram 79%
Gröna ärter frysta 200.0 gram 18%
Gul lök 0.5 styck 3%
Kockskolan:
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och finhacka lök. Skär bacon i små bitar.
- Fräs bacon och lök på medelvärme i en stekpanna med lite matfett cirka 5 minuter. 
- Tillsätt ärter och lättstek 3-5 minuter, tills allt är varmt.
Kockens kommentar
I det franska köket tar man gärna tillvara matfett/ister från kött och fågel. Gås- eller ankfett till exempel är utmärkt stekfett, tillika smaksättare av rätter som denna.
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Gröna ärter med bacon (tillbehör)
- 
                
                    Stekt svamp - grundreceptTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Champignons sautés, såterad/stekt svampTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvinTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Karamelliserad skivad lökTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad glaserad smålökTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun såsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    ÅngbåtslökTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Pepparlök (tillbehör)Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovisTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              