Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammytterfilé

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Morot

3.0 

styck

Palsternacka

1.0 

styck

Sötpotatis

1.0 

styck

Vatten till gryta

1.0 

liter

Kalvfond koncentrerad

4.0 

msk

Maizena ljus

2.0 

tsk

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Timjan torkad

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

7 Deadly Zins Old Vine Zinfandel

Smakrikt rött vin
Pris: 115 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1059 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 498 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammytterfilé 400.0 gram 37%

Gul lök 1.0 styck 5%

Morot 3.0 styck 11%

Palsternacka 1.0 styck 7%

Sötpotatis 1.0 styck 19%

Vatten till gryta 1.0 liter 0%

Kalvfond koncentrerad 4.0 msk 9%

Maizena ljus 2.0 tsk 2%

Olivolja till stekning 1.0 msk 11%

Timjan torkad 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min )

  1. Skala och skär lök i klyftor.
    Skala och skiva morötter.
    Skala och tärna palsternacka.
    Skala och tärna sötpotatis.
    Putsa lammfilén fri från senor.
    Klappa in salt, peppar och timjan på köttet.
  2. Hetta upp olivolja i stekkastrull på medelhög värme. Tillsätt alla grönsaker. Stek 4-5 minuter. Rör om några gånger.
  3. Tillsätt vatten+fond, salta och peppra. Blanda ut maizena med lite vatten och rör ner det i grytan. Låt puttra ca 5 minuter.
  4. Hetta upp matolja i en panna på medelhög värme. Bryn köttet runt om. Sänk värmen och efterstek 5-10 min under lock. Ta ur och låt vila i 10 minuter.
  5. Häll upp grönsakerna i tallrikar. Skär köttet i skivor och lägg över.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfilé