Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1059 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammytterfilé 400.0 gram 37%
Gul lök 1.0 styck 5%
Morot 3.0 styck 11%
Palsternacka 1.0 styck 7%
Sötpotatis 1.0 styck 19%
Vatten till gryta 1.0 liter 0%
Kalvfond koncentrerad 4.0 msk 9%
Maizena ljus 2.0 tsk 2%
Olivolja till stekning 1.0 msk 11%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och skär lök i klyftor.
Skala och skiva morötter.
Skala och tärna palsternacka.
Skala och tärna sötpotatis.
Putsa lammfilén fri från senor.
Klappa in salt, peppar och timjan på köttet. - Hetta upp olivolja i stekkastrull på medelhög värme. Tillsätt alla grönsaker. Stek 4-5 minuter. Rör om några gånger.
- Tillsätt vatten+fond, salta och peppra. Blanda ut maizena med lite vatten och rör ner det i grytan. Låt puttra ca 5 minuter.
- Hetta upp matolja i en panna på medelhög värme. Bryn köttet runt om. Sänk värmen och efterstek 5-10 min under lock. Ta ur och låt vila i 10 minuter.
- Häll upp grönsakerna i tallrikar. Skär köttet i skivor och lägg över.
Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfilé
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan