Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

300.0 

gram

Potatismos tillagad

500.0 

gram

Leverpastej skivbar (26% fett)

200.0 

gram

Tomater

3.0 

styck

Grädde

1.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Senap fransk osötad

2.0 

msk

Hårdost riven

100.0 

gram

Matfett till ugnsform

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Réserve de la Condamine

Smakrikt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 699

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2796 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 14%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 375 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 300.0 gram 28%

Potatismos tillagad 500.0 gram 16%

Leverpastej skivbar (26% fett) 200.0 gram 21%

Tomater 3.0 styck 2%

Grädde 1.0 dl 13%

Ägg 1.0 styck 2%

Senap fransk osötad 2.0 msk 1%

Hårdost riven 100.0 gram 13%

Matfett till ugnsform 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och koka potatis. Mosa.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skiva leverpastej. Ta av skinnet och skiva falukorv. Skiva tomater. Riv ost.
  4. Smörj en ugnssäker form med matfett. Lägg potatismoset i botten av formen. Lägg på leverpastej, falukorv och tomater. Salta och peppra.
  5. Blanda grädde och senap i en skål och vispa ner ägg. Häll smeten i formen. Strö över riven ost.
  6. Sätt in i ugn 20-25 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Hemlagad potatismos

Fler recept inom Ugnstekt korv

Liknande recept som Falulåda deluxe