Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 227

GBR (GI) / port: 13
Recept: 906 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Svarta bönor konserv 800.0 gram 98%
Salladslök 2.0 styck 1%
Jalapeno inlagd (Old el Paso) 1.0 styck 1%
Kockskolan:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Ta hälften av bönorna och häll bort spadet. Häll dessa i en kastrull och mixa till mos med en mixerstav, eller i matberedare.
- Tillsätt resterande bönor med spad i en kastrull. Värm upp på medelvärme.
- Skär salladslöken i tunna skivor. Skär jalapenon i mitten och ta bort skaft, frön och skiljeväggar. Finhacka.
- Tillsätt grönsakerna till bönorna. Smaka av med salt och peppar.
Fler recept inom Kokta grönsaker
Liknande recept som Svart bönröra (tillbehör)
-
Koka grönsaker - grundrecept
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Broccoli med citrusdressing
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Broccoli al dente
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ratatouille, blandade grönsaker från Provence
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Caponata, sililiansk sötsur grönsaksröra
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Légumes ā la grecque, kalla grönsaker i kort spad
Tid: 20 min (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Så skalas och kokas vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt spenat, stekt spenat
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget