Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Enbär }

1.0 

msk

Gin

0.5 

msk

Aluminiumfolie

 

 

 

Tillval:

 

Mynta färskhackad

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om aromsmör >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 674

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 0

Recept: 761 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 73%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 14 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 100.0 gram 96%

Enbär } 1.0 msk 2%

Gin 0.5 msk 2%

Aluminiumfolie %

 

Tillval:

Mynta färskhackad 1.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Om aromsmör > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Använd rumstempererat smör. Krossa enbär och finhacka eventuell mynta.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Enbärssmör passar bra till kött, i synnerhet till vilt. Gör gärna en större sats som Du kan ha liggande i frysen för framtida behov.

Passar till

Älgbiff

Fler recept inom Smör, aromsmör

Liknande recept som Enbärssmör