Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 451

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1803 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Makaroner 4.0 dl 39%
Viltkött (köttrester) 400.0 gram 29%
Schalottenlök 2.0 styck 2%
Paprika röd/gul/orange 2.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Morot 2.0 styck 4%
Vatten 2.0 dl 0%
Viltfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Matfett (smör) 2.0 msk 11%
Tillval:
Portvin 1.0 dl 8%
Kockskolan:
Om makaroner > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka makaroner enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i såll.
- Ansa paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte) och skär i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morot och tärna. Skär köttet i tärningar.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Tillsätt kött, paprika, lök, morot. Stek ett par minuter. Rör om.
- Tillsätt fond+vatten och eventuell portvin. Höj temperaturen och låt koka i 3-4 minuter tills vätskan tjocknat.
- Blanda pasta med kött och grönsaker. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Rätten görs lämpligen av restmat. För att få mer karaktär på smaken kan hälften av vattnet och den koncentrerade fonden bytas ut mot portvin.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Vild makaronipytt
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani