Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Makaroner

4.0 

dl

Viltkött (köttrester)

400.0 

gram

Schalottenlök

2.0 

styck

Paprika röd/gul/orange

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Morot

2.0 

styck

Vatten

2.0 

dl

Viltfond koncentrerad

1.0 

msk

Matfett (smör)

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillval:

 

Portvin

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om makaroner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Carlsberg Export

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 451

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1803 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 449 gram)

Ingredienser

Visa:

Makaroner 4.0 dl 39%

Viltkött (köttrester) 400.0 gram 29%

Schalottenlök 2.0 styck 2%

Paprika röd/gul/orange 2.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Morot 2.0 styck 4%

Vatten 2.0 dl 0%

Viltfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Matfett (smör) 2.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

 

Tillval:

Portvin 1.0 dl 8%

 

Kockskolan:

Om makaroner > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Koka makaroner enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i såll.
  2. Ansa paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte) och skär i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morot och tärna. Skär köttet i tärningar.
  3. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Tillsätt kött, paprika, lök, morot. Stek ett par minuter. Rör om.
  4. Tillsätt fond+vatten och eventuell portvin. Höj temperaturen och låt koka i 3-4 minuter tills vätskan tjocknat.
  5. Blanda pasta med kött och grönsaker. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Rätten görs lämpligen av restmat. För att få mer karaktär på smaken kan hälften av vattnet och den koncentrerade fonden bytas ut mot portvin.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Vild makaronipytt