Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 256

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 21%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 4.0 skivor 46%
Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Smör normalsaltat 100.0 gram 46%
Pepparrot nyriven 4.0 msk 2%
Forellrom saltad 4.0 msk 4%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 200 °C och ställ in tallrikar i 15 minuter.
- Lägg laxskivorna mellan plastfolie och banka (lätt) ut dem med knuten näve eller med baksidan av en kastrull.
- Riv pepparrot.
- Häll fond i stekpanna på medelvärme och vispa ner smör klickvis.
- Ta ut tallrikarna och häll på smörsåsen.
Lägg en skiva lax på varje tallrik.
Garnera med forellrom och pepparrot.
Kockens kommentar
Det kan vara effektfullt att anrätta laxen vid bordet. Den färska laxen skiftar färg, blir kokt av de varma tallrikarna och den varma såsen. Kan serveras utan pepparrot.
Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Ljummen lax med forellrom (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan