Ljummen lax med forellrom (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ljummen lax med forellrom (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

4.0 

skivor

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Pepparrot nyriven

4.0 

msk

Forellrom saltad

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rotari Brut Riserva

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 256

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1578 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 21%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 154 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 4.0 skivor 46%

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Smör normalsaltat 100.0 gram 46%

Pepparrot nyriven 4.0 msk 2%

Forellrom saltad 4.0 msk 4%

Tillagning (15 min )

  1. Sätt ugnen på 200 °C och ställ in tallrikar i 15 minuter.
  2. Lägg laxskivorna mellan plastfolie och banka (lätt) ut dem med knuten näve eller med baksidan av en kastrull.
  3. Riv pepparrot.
  4. Häll fond i stekpanna på medelvärme och vispa ner smör klickvis.
  5. Ta ut tallrikarna och häll på smörsåsen.
    Lägg en skiva lax på varje tallrik.
    Garnera med forellrom och pepparrot.

Kockens kommentar

Det kan vara effektfullt att anrätta laxen vid bordet. Den färska laxen skiftar färg, blir kokt av de varma tallrikarna och den varma såsen. Kan serveras utan pepparrot.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Ljummen lax med forellrom (förrätt)