Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 407

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1627 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Köttrester (nötkött e.d) 500.0 gram 41%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vita bönor i tomatsås burk 800.0 gram 48%
Salladslök 5.0 styck 2%
Matfett till stekning 2.0 msk 12%
Kockskolan:
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala gul lök och skär den i halvstora bitar. Skär köttet i bitar/tärningar.
- Värm upp matfett i stekpanna på medelvärme och stek löken glansig i ca 5 minuter. Lägg i köttbitarna efter halva tiden, så att de blir varma. Rör om några gånger.
- Häll bönorna i en kastrull och värm upp dem. Häll i kött och lök och värm ett par minuter, så att allt blir varmt.
- Skär salladslök i tunna skivor. Hacka persilja. Ta av kastrullen. Rör ner löken och strö över persilja. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
En enkel rätt att ta tillvara på överblivna köttrester. Stek inte köttet för länge, för då blir det gärna hårt. Finns inte rester, stek då tärnat färskt kött på medelhög värme ca 10 minuter. Rör om då och då. Exkludera kött om så önskas, men öka då övriga mängder.
Passar till
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Bönpytt
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon