Lägg till ingredienser

Antal skivor: 10

Rosépeppar

3.0 

msk

Smör normalsaltat

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om aromsmör >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 700

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1484 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 78%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 21 gram)

Ingredienser

Visa:

Rosépeppar 3.0 msk 2%

Smör normalsaltat 200.0 gram 98%

 

Kockskolan:

Om aromsmör > %

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (7 min + 1 tim )

  1. Grovkrossa rosépeppar och blanda med rumsvarmt smör.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Passar extra bra till finare oxkött.

Passar till

Ugnsgratinerad kalventrecôte

Fler recept inom Smör, aromsmör

Liknande recept som Rosésmör