Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1760 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvlever rå 600.0 gram 37%
Paprika röd/gul/orange 6.0 styck 10%
Ostronskivling färsk 150.0 gram 3%
Kapris 2.0 msk 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 51%
Kockskolan:
Så lagas lever > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skiva svamp. Ansa och skiva paprika. Skölj levern och torka av med hushållspapper. Skär den i pommes fritesstora remsor.
- Koka ris enligt förpackning.
- Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. När det slutat avge vätska tillsätts smör och skivad paprika. Stek ytterligare några minuter tills paprikan blivit lätt mjuk. Tillsätt kapris. Lägg åt sidan.
- Höj till hög pannvärme. Tillsätt mer matfett och lägg i leverbitarna när smöret slutat fräsa. Snabbstek levern ett par minuter. Rör om.
- Lägg tillbaka paprika och svamp och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Lever serveras "ā la minute" dvs snabbt lagat och genast serverad. "Välstekt lever" och lever som får den ligga och vänta blir torr och seg.
Fler recept inom Lever, njure
Liknande recept som Lever Petterchelli med paprika och svamp
-
Rognons de porc ā la crčme, njurragu
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ragnons de veau Bordelaise, bräserad kalvnjure i rödvinssås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rognons de veau sauce Madčre, flamberad kalvnjure i madeirasås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rein d´agneau de Bercy, lammnjure med ljus vitvinssås från Bercy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Clásica riņones al Jerez, klassisk lammnjure i sherrysås från Jerez
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt lever ā la Anglaise eller Suédoise
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk korvkaka (leverpudding) med vitkålslingon
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåslever
Svårighet: Medel, Receptgivare: Cellier du Périgord
-
Fågelpaté
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk leverpastej med cumberlandsås
Tid: 1 tim 55 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan