Lever Petterchelli med paprika och svamp

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lever Petterchelli med paprika och svamp

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvlever rå

600.0 

gram

Paprika röd/gul/orange

6.0 

styck

Ostronskivling färsk

150.0 

gram

el. annan svamp

 

 

Kapris

2.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas lever >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 84

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1760 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 524 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvlever rå 600.0 gram 37%

Paprika röd/gul/orange 6.0 styck 10%

Ostronskivling färsk 150.0 gram 3%

el. annan svamp 0%

Kapris 2.0 msk 0%

Matfett till stekning 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 51%

 

Kockskolan:

Så lagas lever > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skiva svamp. Ansa och skiva paprika. Skölj levern och torka av med hushållspapper. Skär den i pommes fritesstora remsor.
  2. Koka ris enligt förpackning.
  3. Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. När det slutat avge vätska tillsätts smör och skivad paprika. Stek ytterligare några minuter tills paprikan blivit lätt mjuk. Tillsätt kapris. Lägg åt sidan.
  4. Höj till hög pannvärme. Tillsätt mer matfett och lägg i leverbitarna när smöret slutat fräsa. Snabbstek levern ett par minuter. Rör om.
  5. Lägg tillbaka paprika och svamp och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Lever serveras "ā la minute" dvs snabbt lagat och genast serverad. "Välstekt lever" och lever som får den ligga och vänta blir torr och seg.

Fler recept inom Lever, njure

Liknande recept som Lever Petterchelli med paprika och svamp