Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 278

Kcal / portion: 254

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4563 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 25%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lever nöt el. svin 600.0 gram 14%
Späck 200.0 gram 33%
Gul lök 1.0 styck 1%
Ägg 2.0 styck 3%
Ansjovisfilé konserv 4.0 styck 1%
Grönpeppar torkad 0.5 tsk 0%
Kryddpeppar 0.5 tsk 0%
Ingefära 1.0 tsk 0%
Kryddnejlika 1.0 tsk 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 4%
Vetemjöl 2.0 msk 1%
Vispgrädde 2.5 dl 20%
Bacon 2.0 förp. 21%
Tillbehör:
Cornichon konserv 10.0 styck 0%
Kockskolan:
Om paté > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 55 min + 8 tim )
- Skala och hacka löken. Hetta upp lite matfett i en stekpanna och fräs löken mjuk på medelvärme i några minuter.
- Mixa lever, späck och lök i en matberedare tills en jämn smet. Blanda ägg, ansjovis och kryddor till en smet i en bunke. Blanda ner leversmeten i äggsmeten.
- Smält smör och vispa ner mjölet, tillsätt grädden och låt koka upp under vispning. Blanda i gräddsåsen i pastejsmeten. Rör ihop.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Klä en avlång bröd-/pastejform med baconskivor. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 1Ŋ timme. Låt pastejen kallna och ställ den sedan i kylen över natten innan servering.
Kockens kommentar
Fler recept inom Lever, njure
Liknande recept som Dansk leverpastej med cumberlandsås
-
Rognons de porc ā la crčme, njurragu
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ragnons de veau Bordelaise, bräserad kalvnjure i rödvinssås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rognons de veau sauce Madčre, flamberad kalvnjure i madeirasås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rein d´agneau de Bercy, lammnjure med ljus vitvinssås från Bercy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Clásica riņones al Jerez, klassisk lammnjure i sherrysås från Jerez
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt lever ā la Anglaise eller Suédoise
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk korvkaka (leverpudding) med vitkålslingon
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåslever
Svårighet: Medel, Receptgivare: Cellier du Périgord
-
Fågelpaté
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk leverpastej med cumberlandsås
Tid: 1 tim 55 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan