Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåslever

Foto: Cellier du Périgord Sarlat

Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåslever

Lägg till ingredienser

Tjocka skivor: 12

Anklever rå

1.0 

styck

el. gåslever rå

1.0 

styck

Salt

 

 

Peppar

 

 

Armagnac***

1.0 

msk

Terrinform >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om Foie Gras >

 

 

Så ansas rå Foie Gras >

 

 

Om terrin >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 58

GBR (GI) / port: 0

Recept: 691 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 33 gram)

Ingredienser

Visa:

Anklever rå 1.0 styck 96%

el. gåslever rå 1.0 styck 0%

Salt 0%

Peppar 0%

Armagnac*** 1.0 msk 4%

Terrinform > Äts ej

 

Kockskolan:

Om Foie Gras > Äts ej

Så ansas rå Foie Gras > Äts ej

Om terrin > Äts ej

Tillagning

  1. Dela hel lever i sina två lober. Skär bort blodkärl med vass kniv utan att förstöra leverns mindre bitar. Se > Så ansas rå foie gras. Salta och peppra rikligt.
  2. Sätt ugnen på 150ēC.
  3. Tryck ner bitarna hårt i en terrin (ugnsfast form med lock). Ringla över armagnac.
  4. Sätt terrinen i en annan ugnsfast form med hög kant. Fyll på med vatten runt om. Ta ur terrinen och sätt in ugnsformen i ugnen för att bli varm.
  5. När ugnen åter nått 150ēC sätts terrinen in i ugnen i ugnsformen. Fyll på vatten vid behov. Tillaga i 15-30 minuter enligt önskemål. Efter 15 minuter är levern fortfarande lite rosa).
  6. Ta ut terrinen ur ugnen och ur fatet. Låt svalna.
  7. Ställ in i kylskåp i 1-3 dygn. Därefter kan den konsumeras eller frysas för framtida bruk. Fryst vara tinas sakt 2 dygn i kylskåp.
  8. Servera med vitt bröd och förslagsvis ett sött vitt vin t.ex. ett Monbazillac.

Fler recept inom Lever, njure

Liknande recept som Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåslever