Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 58

GBR (GI) / port: 0
Recept: 691 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Anklever rå 1.0 styck 96%
el. gåslever rå 1.0 styck 0%
Salt 0%
Peppar 0%
Armagnac*** 1.0 msk 4%
Terrinform > Äts ej
Kockskolan:
Om Foie Gras > Äts ej
Så ansas rå Foie Gras > Äts ej
Om terrin > Äts ej
Kock: Cellier du Périgord
Tillagning
- Dela hel lever i sina två lober. Skär bort blodkärl med vass kniv utan att förstöra leverns mindre bitar. Se > Så ansas rå foie gras. Salta och peppra rikligt.
- Sätt ugnen på 150ēC.
- Tryck ner bitarna hårt i en terrin (ugnsfast form med lock). Ringla över armagnac.
- Sätt terrinen i en annan ugnsfast form med hög kant. Fyll på med vatten runt om. Ta ur terrinen och sätt in ugnsformen i ugnen för att bli varm.
- När ugnen åter nått 150ēC sätts terrinen in i ugnen i ugnsformen. Fyll på vatten vid behov. Tillaga i 15-30 minuter enligt önskemål. Efter 15 minuter är levern fortfarande lite rosa).
- Ta ut terrinen ur ugnen och ur fatet. Låt svalna.
- Ställ in i kylskåp i 1-3 dygn. Därefter kan den konsumeras eller frysas för framtida bruk. Fryst vara tinas sakt 2 dygn i kylskåp.
- Servera med vitt bröd och förslagsvis ett sött vitt vin t.ex. ett Monbazillac.
Fler recept inom Lever, njure
Liknande recept som Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåslever
-
Rognons de porc ā la crčme, njurragu
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ragnons de veau Bordelaise, bräserad kalvnjure i rödvinssås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rognons de veau sauce Madčre, flamberad kalvnjure i madeirasås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rein d´agneau de Bercy, lammnjure med ljus vitvinssås från Bercy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Clásica riņones al Jerez, klassisk lammnjure i sherrysås från Jerez
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt lever ā la Anglaise eller Suédoise
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk korvkaka (leverpudding) med vitkålslingon
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåslever
Svårighet: Medel, Receptgivare: Cellier du Périgord
-
Fågelpaté
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk leverpastej med cumberlandsås
Tid: 1 tim 55 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan