För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt lever ā la Anglaise eller Suédoise

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lever nöt el. svin

700.0 

gram

Bacon som knapersteks}

280.0 

gram

Vetemjöl

0.5 

dl

Smör till stekning

100.0 

gram

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Grädde

4.0 

dl

Lingonsylt rårörda konserv

 

 

el. kapris inlagd

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas lever >

 

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Blond

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 229

Kcal / portion: 1047

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4190 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 20%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 458 gram)

Ingredienser

Visa:

Lever nöt el. svin 700.0 gram 18%

Bacon som knapersteks} 280.0 gram 15%

Vetemjöl 0.5 dl 3%

Smör till stekning 100.0 gram 17%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 13%

Grädde 4.0 dl 34%

Lingonsylt rårörda konserv 0%

el. kapris inlagd 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lever > Äts ej

Om fläsk och bacon > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Putsa helst levern från ytliga kärl (blodådror) och hinnor så att inte köttet bågnar vid tillagning.
  3. Skär i centimetertjocka skivor. Vänd dem i mjöl. 
  4. Stek bacon eller fläsk knaprigt. Lägg över på hushållspapper för avrinning.
  5. Hetta upp rikligt med smör i het stekpanna. När fettet slutat bubbla lägg i levern, men inte för tätt inpå varandra. Bryn båda sidorna och efterstek på lägre värme. Stek 2 minuter per sida. Ta ur.
  6. Värm kapris i matfettet om "anglaise", eller om "suedoise" tillsätt grädde i leverpannan och koka upp. Sila gräddsåsen om fin sås önskas.
  7. Servera med kapris (anglaise) eller med lingon (suédoise).

Kockens kommentar

Lever serveras "ā la minute" dvs snabbt lagat och genast serverad. "Välstekt lever" och lever som får den ligga och vänta blir torr och seg. Anglaise, dvs på engelskt vis innebär kalvlever med bacon och kapris. Suédoise är klassiskt grislever med fläsk och lingonsylt. Lever kan också stekas och serveras på italienskt vis, på berlinarnas vis, på tyskt vis eller på spanskt vis. Läs mer > Så lagas lever.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Rårörda lingon

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Lever, njure

Liknande recept som Stekt lever ā la Anglaise eller Suédoise