Lägg till ingredienser

Tjocka skivor: 12

Kycklingfärs

300.0 

gram

Kalkonfärs

300.0 

gram

Kalvfärs

150.0 

gram

Fläskfärs

150.0 

gram

Bacon

8.0 

skivor

Ägg

2.0 

styck

Vispgrädde

1.0 

dl

Konjak/brandy

1.0 

msk

Madeira

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar

2.0 

krm

Smör normalsaltat

 

 

 

Tillbehör:

 

Mango chutney }

 

 

Sallatsblad

 

 

 

Kockskolan:

 

Om paté >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Lagrein

Mjukt rött vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2483 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 14%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 107 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfärs 300.0 gram 14%

Kalkonfärs 300.0 gram 18%

Kalvfärs 150.0 gram 11%

Fläskfärs 150.0 gram 15%

Bacon 8.0 skivor 20%

Ägg 2.0 styck 5%

Vispgrädde 1.0 dl 14%

Konjak/brandy 1.0 msk 1%

Madeira 1.0 msk 1%

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar 2.0 krm 0%

Smör normalsaltat 0%

 

Tillbehör:

Mango chutney } 0%

Sallatsblad 0%

 

Kockskolan:

Om paté > Äts ej

Tillagning (1 tim 5 min )

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör all färs i en mixer/matberedare tillsammans med ägg och grädde. Smaka av med konjak, madeira, salt och peppar.
  3. Smöra en ugnssäker form. Det kan vara en patéform av keramik eller en vanlig brödform. Häll i smeten och lägg på baconskivor. Täck formen med folie och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Känn med en provsticka när patén är klar.
  4. Låt patén kallna innan den skärs upp. 
    Lossa med en vass kniv runt kanten av patéformen och vänd upp på ett fat. Skär den sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Servera med mangochutney och sallatsblad.

Kockens kommentar

Patén kan med fördel lagas dagen innan den ska ätas, den blir då krämigare, saftigare och ger en bättre smakupplevelse.

Fler recept inom Lever, njure

Liknande recept som Fågelpaté