Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2483 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 14%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfärs 300.0 gram 14%
Kalkonfärs 300.0 gram 18%
Kalvfärs 150.0 gram 11%
Fläskfärs 150.0 gram 15%
Bacon 8.0 skivor 20%
Ägg 2.0 styck 5%
Vispgrädde 1.0 dl 14%
Konjak/brandy 1.0 msk 1%
Madeira 1.0 msk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Vitpeppar 2.0 krm 0%
Tillbehör:
Sallatsblad 0%
Kockskolan:
Om paté > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 5 min )
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör all färs i en mixer/matberedare tillsammans med ägg och grädde. Smaka av med konjak, madeira, salt och peppar.
- Smöra en ugnssäker form. Det kan vara en patéform av keramik eller en vanlig brödform. Häll i smeten och lägg på baconskivor. Täck formen med folie och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Känn med en provsticka när patén är klar.
- Låt patén kallna innan den skärs upp.
Lossa med en vass kniv runt kanten av patéformen och vänd upp på ett fat. Skär den sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Servera med mangochutney och sallatsblad.
Kockens kommentar
Patén kan med fördel lagas dagen innan den ska ätas, den blir då krämigare, saftigare och ger en bättre smakupplevelse.
Fler recept inom Lever, njure
Liknande recept som Fågelpaté
-
Rognons de porc ā la crčme, njurragu
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ragnons de veau Bordelaise, bräserad kalvnjure i rödvinssås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rognons de veau sauce Madčre, flamberad kalvnjure i madeirasås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rein d´agneau de Bercy, lammnjure med ljus vitvinssås från Bercy
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Clásica riņones al Jerez, klassisk lammnjure i sherrysås från Jerez
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt lever ā la Anglaise eller Suédoise
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk korvkaka (leverpudding) med vitkålslingon
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåslever
Svårighet: Medel, Receptgivare: Cellier du Périgord
-
Fågelpaté
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk leverpastej med cumberlandsås
Tid: 1 tim 55 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan