Bli medlem (gratis)
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Fågelpaté
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2483 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 14%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfärs 300.0 gram 14%
Kalkonfärs 300.0 gram 18%
Kalvfärs 150.0 gram 11%
Fläskfärs 150.0 gram 15%
Bacon 8.0 skivor 20%
Ägg 2.0 styck 6%
Vispgrädde 1.0 dl 14%
Konjak/brandy 1.0 msk 1%
Madeira 1.0 msk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Vitpeppar 2.0 krm 0%
Tillbehör:
Sallatsblad 0%
Kockskolan:
Om paté > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 5 min )
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör all färs i en mixer/matberedare tillsammans med ägg och grädde. Smaka av med konjak, madeira, salt och peppar.
- Smöra en ugnssäker form. Det kan vara en patéform av keramik eller en vanlig brödform. Häll i smeten och lägg på baconskivor. Täck formen med folie och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Känn med en provsticka när patén är klar.
- Låt patén kallna innan den skärs upp.
Lossa med en vass kniv runt kanten av patéformen och vänd upp på ett fat. Skär den sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Servera med mangochutney och sallatsblad.
Kockens kommentar
Patén kan med fördel lagas dagen innan den ska ätas, den blir då krämigare, saftigare och ger en bättre smakupplevelse.
Fler recept inom Lever, njure
Liknande recept som Fågelpaté
-
Stekt lever ā la Anglaise eller Suédoise
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk korvkaka (leverpudding) med vitkålslingon
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Dansk leverpastej med cumberlandsås
Tid: 1 tim 55 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fågelpaté
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Terrine de Foie Gras - ugnsbakad ank- eller gåslever
Svårighet: Medel, Receptgivare: Cellier du Périgord
-
Lever Petterchelli med paprika och svamp
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Levergryta med fläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingleversauté
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklinglever med vindruvor
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Leverpaté med cumberlandsås
Tid: 2 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan