Enkel viltsås med mesost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel viltsås med mesost

Lägg till ingredienser

Mängd sås dl: 4

Mesost 17%

100.0 

gram

Rönnbärsgelé

100.0 

gram

el. vinbärsgelé

 

 

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Viltfond koncentrerad

2.0 

msk

el. oxfond konc.

 

 

Vatten

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om mörka såser >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 4

Recept: 808 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 7%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 107 gram)

Ingredienser

Visa:

Mesost 17% 100.0 gram 48%

Rönnbärsgelé 100.0 gram 35%

el. vinbärsgelé 0%

Smör normalsaltat 1.0 msk 12%

Viltfond koncentrerad 2.0 msk 6%

el. oxfond konc. 0%

Vatten 2.0 dl 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om mörka såser > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (12 min )

  1. Koka ihop ingredienserna i en kastrull på medelvärme under omröring till lagom konsistens (5-10 minuter). Se till att inte bränna såsen i botten av kastrullen.

Kockens kommentar

Getost används som pålägg, gärna på hårt bröd och som smaksättare av såser. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Tjälknöl

Fler recept inom Mörka såser, skysåser

Liknande recept som Enkel viltsås med mesost