Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Enkel viltsås med mesost
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 188
Kcal / portion: 202
GBR (GI) / port: 4
Recept: 808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 7%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mesost 17% 100.0 gram 48%
Rönnbärsgelé 100.0 gram 35%
Smör normalsaltat 1.0 msk 12%
Viltfond koncentrerad 2.0 msk 6%
Vatten 2.0 dl 0%
Kockskolan:
Om mörka såser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Koka ihop ingredienserna i en kastrull på medelvärme under omröring till lagom konsistens (5-10 minuter). Se till att inte bränna såsen i botten av kastrullen.
Kockens kommentar
Getost används som pålägg, gärna på hårt bröd och som smaksättare av såser. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Fler recept inom Mörka såser, skysåser
Liknande recept som Enkel viltsås med mesost
-
Sauce brune/Suce ragoût, brun grundsås
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Jus lié, avredd sky
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel svensk brun grundsås med tärning eller koncentrerad fond
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Diable/Sauce piquante, pepparstark djävulssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mannerströms rödvinssås ¤
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Sauce Robert (robertsås), klassisk brun senapssås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Madère/Sauce Porto, brun madeirasås eller portvinssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Perigord/Périgueux, elegant mörk madeirasås med tryffel
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Sås av steksky
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan